Afscheid Bart Breunesse

Bericht van Bart:

Wat een hartelijk en liefdevol afscheid hebben jullie ons als gemeenten gegeven! Het begon om 10.00 uur in Gees met koffie en gebak met een dominee om op te eten! Veel mensen namen de moeite om te komen en goede woorden te spreken en herinneringen te delen. Duidelijk werd weer dat we samen veel mooie, maar ook verdrietige momenten hebben gedeeld. Om 12.00 uur werden we in Aalden verwacht in de Drieklank, waar wij als gezin een uitgebreide lunch kregen aangeboden. Wat een enorme verrassing, wat was het mooi en lekker! Wij, de kinderen en kleinkinderen hebben er van gesmuld! Toen kwam de afscheidsdienst, waar ik gespannen voor was, omdat loslaten óók pijn doet. Ontzettend fijn dat de cantorij meewerkte en Gerda op de piano en Rudolf (jongetje Aasman)  op het drumstel. De medewerking gaf een feestelijke tint aan de viering. Fijn dat Irma Zuur begeleidde op het orgel. De afscheidspreek stond in het teken van de eenheid van gaven van de Geest Je kunt alleen maar Jezus is de Heer zeggen, door de Geest. En door de Geest vormen we samen één lichaam, ieder met zijn/haar eigen functie. Zo ziet de gemeente van Christus eruit, zo functioneert zij, met de aan haar geschonken talenten. Ds. Bernadette de Groot heeft mij losgemaakt van de gemeenten Aalden en Gees, zoals zij 5 jaar geleden mij ook aan deze gemeenten had verbonden. Na de viering kwamen de sprekers die stuk voor stuk goede woorden spreken en elk op hun manier terugkeken op de samenwerking. Ik vermoed maar zo dat er één begrip is blijven hangen ‘knooien in het schuurtie’. De raad van het ‘knooien’ werd meegegeven aan de toekomstige gemeenten. Als klap op de vuurpijl had Rudolf Aasman voor mij een muziekstuk gecomponeerd die hij op de piano speelde. Het daverende applaus was zeker op zijn plaats. Ik vind het mooi dat er korte lijntjes zijn tussen ouderen, jongeren, en gezinnen. Daarna was het afscheid nemen met een lach en een traan van alle mensen die zo lief en dierbaar zijn in Aalden.

Terugkijkend op deze ‘laatste dienst’ overheerst de dankbaarheid, het waardevolle van de contacten, de liefde van Christus die ons samenbond. Iedereen die deze geslaagde dag mogelijk heeft gemaakt willen Ria en ik hartelijk bedanken. Want wat is er veel werk verzet, en wat moest er inderhaast veel geregeld worden omdat wij corona hadden gekregen. Maar het is gelukkig allemaal gelukt dankzij de voorbereidingscommissie. Ook ’s avonds thuis hebben Ria en ik nog erg genoten van de lieve kaartjes die we hebben gekregen met heel vaak persoonlijke woorden en/of gedichten. Dank jullie wel voor de prachtige cadeaus ’s, de mand met inhoud van de beide kerken boordevol producten, waardebonnen en de twee pentekeningen van Rikus Oldewening. Het overtrof werkelijk al onze verwachtingen. Aalden en Gees zijn voorgoed in ons hart gesloten. We hopen elkaar nog weer te ontmoeten in de toekomst! Ga met God, en Hij zal met je zijn!

De afscheidsdienst die werd voorgegaan door ds. Bart Breunesse begon om 14.00 uur. Deze dienst werd rechtstreeks uitgezonden, die u ook nu kunt bekijken op Kerkdienstgemist 

Bekijk de fotoreportage in het Foto-album.

terug