Digitaal collecteren

Contant geld is lang niet meer vanzelfsprekend. Betalen doen we steeds vaker met de pinpas en ook het betalen met de smartphone komt steeds vaker voor. Deze ontwikkelingen zijn niet meer tegen te houden, maar daardoor wordt het wel lastiger om mee te doen met de traditionele collectes. Ook is het voor de diakenen steeds lastiger om contant geld in te leveren.

Bovendien beleven steeds meer mensen de diensten op een andere plaats of tijd mee door de internet mogelijkheden en de corona beperkingen. Dat staat ook het bekende collecteren in de weg.

Meedoen met digitaal collecteren kan altijd en overal; dus ook thuis als u op laptop of computer de dienst bekijkt. Zelfs als u later in de week terugkijkt!
Scan gewoon de QR code die op uw beeldscherm vertoond wordt tijdens het collecte moment. Super eenvoudig!

Digitaal collecteren zal gebruikt worden naast de gewone manier van collecteren. Doneren met contant geld en collectebonnen kan dus ook en zal mogelijk blijven. Uiteraard uw giften overmaken op de bekende bankrekeningen is ook goed. Het is dus EEN AANVULLENDE MOGELIJKHEID om te geven, u hoeft hier niet aan mee te doen. Contant geld of collectebonnen kunt u zoals u gewend bent na de dienst bij de uitgang in de betreffende collectezakken doen.

Hoe werkt het?
Als u mee wilt doen aan deze nieuwe manier van collecteren, dan heeft u de GIVT-app nodig op uw telefoon. Ga naar www.givtapp.net (of uw app-store), download de GIVT-app (gratis) en registreer u, daarna bent u klaar voor gebruik! Wanneer u de app gaat gebruiken om te geven:

  1. Open de app
  2. U komt direct in het geefscherm. Hier geeft u aan wat u wilt geven. Zijn er meerdere collectedoelen? Klik op +collecte toevoegen en geef aan wat u voor het 2e en eventueel het 3e doel wilt geven
  3. Kies hoe u wilt geven (dat kan op 4 manieren)

De GIVT app is ook geschikt voor andere doelen, zoals bv de hartstichting – kika – leger des heils, in andere kerken enz, Geven met GIVT is anoniem, net als bij contant geld en de app is te gebruiken voor uw belastingaangifte. Kijk voor meer info op www.givtapp.net.

Omdat nu niet alleen meer tijdens de zondagse dienst gegeven kan worden, maar de hele week door, zijn onze collecten weekcollecten geworden. Digitaal collecteren – de digitale collectezak- is de hele week beschikbaar voor onze doelen.

We gebruiken altijd de onderstaande QR-code, deze wordt ook tijdens onze (online) diensten getoond. Kijk naar het collecterooster in de zandloper, of de laatste dienst, voor de actuele weekdoelen. U geeft via deze QR-code altijd aan de actuele weekcollecten.

terug