Actie schoenendoos

Voor wie zondag 17 september in de dienst de collecte-informatie heeft gehoord en het filmpje heeft gezien, is ‘Actie Schoenendoos’ geen vreemde kreet meer.

Voor wie niet live of digitaal aanwezig was, of het is vergeten: de organisatie Gain organiseert al vele jaren deze actie, waarbij schoenendozen worden gevuld met leuke en nuttige zaken, voor kinderen in beroerde situaties. Dozen die er ook nog leuk versierd uitzien.

Om in ieder geval de verzendkosten te kunnen betalen, bestemde de diaconie de Avondmaalscollecte van 17 september voor dit doel. Dank!

Maar nu de verdere praktijk:
De werkgroep die de invulling organiseert van de laatste woensdagmiddagen van de maand (= inloop in Drieklank en kerk) heeft woensdagmiddag 25 oktober, vanaf 14.30 uur beschikbaar gesteld om dozen te versieren. Dozen en versiermaterialen zullen aanwezig zijn.
En dan: de vulling van de dozen: Er kunnen knuffels, tekenspullen, schriften, speelgoed, zeep e.d. gekocht worden. Dat is mede afhankelijk van de opbrengst van de collecte en het aantal te vullen dozen. Bovendien is er nog materiaal overgebleven van mijn persoonlijke schoenendoosactie van voorgaande jaren.
EN: op 10 november is het weer Recycle Sint! à in de weken daaraan voorafgaand kan men speelgoed e.d. naar de Aeldermeent brengen (zie publicaties t.z.t. in Oes Eig’n Kraantien). Ook daarbij is er zeker materiaal dat in de schoenendozen kan. Dat vullen komt later aan  de orde.
Ook CBS De Schutse heeft laten weten op school aan de actie deel te nemen.

Samenvattend:
WOENSDAG 25 OKTOBER VANAF 14.30 UUR: SCHOENENDOZEN VERSIEREN IN DE DRIEKLANK (heb je zelf een schoenendoos, versiermateriaal, spulletjes: neem aub mee).
Gezellig met elkaar aan het werk, om de ene schoenendoos van vorige jaren te laten uitgroeien tot meerdere exemplaren. Weet je welkom!

Anke Kamman.
 
terug