Inzamelingsactie Metaal

Juni 2022

In navolging van enkele ons omringende kerken gaan de kerkrentmeesters ook een inzamelingsactie organiseren van oud ijzer en alle andere metalen welke niet in de restafvalbak horen.
Wilt u alles, van wat voor metaal dan ook, bewaren tot midden of eind november? 
Omstreeks die tijd houden we dan de inzameling.

lees verder
Lees meer 

Uit de kerkenraad

Juni 2022

Op 25 april hebben we als kerkenraad met elkaar gesproken over het thema ‘delen’’. Het was goed om met elkaar stil te staan bij wat we met elkaar delen binnen onze geloofsgemeenschap.
We kijken met dankbaarheid terug op de vieringen in de Paastijd. Vooruitkijkend staan we stil bij 4 mei, de gezamenlijke dienst op Hemelvaartsdag  en Pinksteren.

lees verder
Lees meer 

Actie Diaconaal Fonds

Juni 2022

Binnen de diaconie is het Diaconaal Fonds beschikbaar voor bijzondere situaties waar acute financiële hulp nodig is. Het is als het ware een ‘spaarpot’ voor noodgevallen.
Het fonds wordt door periodieke giften van gemeenteleden op peil gehouden, maar inmiddels is het fonds onder het streefbedrag gekomen en moet het weer actief - extra - worden aangevuld.

lees verder
Lees meer 

Hemelvaartsdag

Donderdag 26 mei,

Een dienst voor iedereen uit alle Zanddorpen.
Deze dienst is voorbereid door ds. Jitse Scheffer  - PG Sleen,  Hilly Popken, ouderling vieren  - PG Aalden en gemeenteleden vanuit beide kerken.
Iedereen vanuit alle Zanddorpen om ons heen, is welkom in deze dienst.

Lees verder
Lees meer 

Uit de kerkenraad

Mei 2022

De sluitingsdatum van deze Zandloper valt net voor de kerkenraadsvergadering van 25 april. Daarover valt dus nu nog niets te melden. 
We kijken terug op een mooie invulling van de Stille Week en Pasen met dank aan de liturgiecommissie, de cantorij en Marturia. 

lees verder
Lees meer 

Paasbrunch

April 2022

Leuk, Paasbrunch gehad op 10 april met 40 personen.
Iedereen had wat lekkers meegenomen, heerlijk van genoten met elkaar.

Lees verder
Lees meer 

Uit de kerkenraad

April 2022

In de nieuwsbrief van 17 maart is de informatie uit de kerkenraadsvergadering van 7 maart al gemeld.
Wel is het goed om ook op deze plaats nog een keer te noemen dat, nu we vacant zijn, via de pastorale ouderlingen Ria Kamps en Albert Lanting voor crisispastoraat een beroep kan worden gedaan op ds. Wina Hordijk.

lees verder
Lees meer 

Paaseitjes actie Marturia

April 2022

Steun Marturia en bestel op tijd lekkere paaseitjes voor 4 april, dan worden ze vóór de Pasen bezorgd!

Klik hier om te bestellen!

PubQuiz

Maart 2022

Op vrijdagavond 25 maart een super gezellige PubQuiz avond gehad met elkaar. Georganiseerd door de JeugdClub; de opbrengst draagt bij aan hun clubkamp!

Zie foto's in bij fotoalbum
Zie video verslag op YouTube

Open kerk

Maart 2022

In deze 40dagentijd, op weg naar Pasen, ook een onzekere periode van oorlog en geweld.
Daarom zetten wij de kerk elke vrijdag open vanaf 15.30-16.30 uur voor een gebed, een stilte moment, een kaarsje aansteken.

 

Afscheid Bart Breunesse

Februari 2022

Na bijna 5 jaar verbonden te zijn geweest aan onze beide gemeentes, Aalden en Gees, heeft ds. Bart Breunesse op 20 februari afscheid genomen. 
Lees verder voor het verslag/dankwoord van Bart, en bekijk foto's:

Lees verder
Lees meer 

Digitaal collecteren

Januari 2022

Contant geld is lang niet meer vanzelfsprekend. Betalen doen we steeds vaker met de pinpas en ook het betalen met de smartphone komt steeds vaker voor. Deze ontwikkelingen zijn niet meer tegen te houden, maar daardoor wordt het wel lastiger om mee te doen met de traditionele collectes. Ook is het voor de diakenen steeds lastiger om contant geld in te leveren.
Daaromโ€‹โ€‹ introduceren we nu digitaal collecteren met GIVT.
Kijk voor meer info op www.givtapp.net.

Lees meer 

Leerhuis

November 2021

LEERHUIZEN ‘OUDE VERHALEN’ IN AALDEN, SEIZOEN 2021-2022. 

Het was in 2017 dat we startten met het Leerhuis ‘Oude verhalen’. In 2018 kwam er een  nieuwe groep bij, die inmiddels is opgegaan in de eerste. Vorig seizoen ‘deden we aan thuisstudie’ (nou ja…), maar hebben inmiddels de gezamenlijke draad weer opgepakt. Vanaf 3 maart om de twee weken, op de donderdag.

Lees verder
 

Lees meer 

Dag van de Mantelzorg

10 november 2021

Op de jaarlijkse Dag van de Mantelzorg staan de mantelzorgers centraal. Door het hele land worden activiteiten georganiseerd om de mantelzorgers in het zonnetje te zetten.

Mantelzorg is de zorg voor chronisch zieken, gehandicapten en hulpbehoevenden door naasten: familieleden, vrienden, kennissen en buren. 
Lees meer 

Elvis dienst

24 oktober 2021

Wat een heerlijk swingende Elvis dienst vanmorgen ๐ŸŽน๐ŸŽธ๐ŸŽท๐Ÿฅ๐ŸŽผ
Verzorgd door ds. Fred Omvlee.

Bekijk de fotos in het Foto Album
Kijk terug op : KerkTV

De Troffel

14 september 2021

Dinsdag 14 sept is Mevr. Warner-Eggink, dochter van ds Eggink, bij ons in de kerk geweest om de troffel, die gebruikt is door haar vader bij de steenlegging van onze kerk op 31 mei 1954, terug te schenken aan onze kerk. 
Lees meer