Bij de diensten

De wandeling in de omgeving van Aalden, fietstocht vanuit Sleen, de viering en ontbijt zijn door de ruim 50 aanwezigen op Hemelvaartsdag erg positief ontvangen. Dit is daarom een goed reden om deze dag in ere te houden en samen vanuit alle Zanddorpen te blijven organiseren.
Verder zitten we ook deze maanden nog in de groene feest-loze periode.
Groen is de kleur van verwachting en hoop.
Voor allen die geslaagd zijn voor hun diploma of overgegaan zijn, van harte gefeliciteerd.
Wilma en ondergetekende zijn vanuit de kerk de geslaagden bij langs geweest met een roos.
En voor diegene die helaas gezakt is of is blijven zitten, volgend jaar weer een kans.
Nu allemaal genieten van de vakantie die in onze regio begint op 16 juli t/m 28 aug.
Niet iedereen zal op vakantie gaan of kunnen om wat voor reden ook. Maar ook rond het huis en in de prachtige omgeving waarin we wonen, kun je volop genieten.
Ook kerkelijk wat betreft de diensten, is het een rustige periode.
Wat ik nog wel wil meegeven, 10 juli is er tijdens het Zuidenveld in Schoonebeek een tentdienst. Onze kerkenraad heeft besloten om hier wel de dienst door te laten gaan, maar u kunt natuurlijk altijd naar de tentdienst in Schoonebeek gaan.
Het nieuwe jaarthema van de PKN is vanaf de startzondag ook weer bekent: “Aan tafel”.
Het zou fijn zijn om hier eens aandacht met elkaar aan te besteden, door middel van gesprekken tijdens een gezamenlijke maaltijd of met een groep.
We denken hier alvast over na en gaan nu eerst genieten van de zomer, in de “feest-loze” periode.

Eens komt de grote zomer
waarin zich ’t hart verblijdt.

God zal op aarde komen
met groene eeuwigheid.