Dorcas voedselactie

Dorcas voedselactie 30 oktober-6 november

Onderstaand bericht ontvingen we van Dorcas.

Van 30 oktober tot en met 6 november organiseren we de Dorcas Voedselactie. Met de actie ondersteunen we duizenden mensen in Oost-Europa.

Dorcas Voedselactie 2022:
geef voor Oost-Europa

De verschrikkelijke oorlog in Oekraïne schokt de hele wereld. De meest kwetsbare mensen worden hard geraakt. Niet alleen in Oekraïne zelf is de nood hoog. Ook de inwoners van buurlanden Moldavië en Roemenië weten soms niet wat ze moeten. De prijzen voor voedsel stijgen enorm. En wat moet je dan als je een inkomen hebt van een paar tientjes per maand? Het is maar de vraag of er dan eten op tafel komt…
Wij komen in actie voor Oost-Europa. In heel Nederland doen duizenden vrijwilligers mee aan de Dorcas Voedselactie. Dat is hard nodig om vooral ouderen te helpen aan een nieuw houvast. Wij kopen ter plekke voedsel in en maken er pakketten van. Die zijn bedoeld als eerste stap. Maar ook daarna laten we mensen niet los. Wij helpen mensen bij het vinden van nieuwe doelen en we bouwen met hen aan een gezonde toekomst.
Doet u mee?

Vorig jaar volgden we het advies van Dorcas  op om alleen geld in te zamelen voor de voedselactie. Ook dit jaar wordt er door Dorcas geen inzamelingsactie gehouden van producten. Dorcas vraagt ons, net als vorig jaar , om geld te doneren voor voedselpakketten die in het land zelf samengesteld kunnen worden. Door de mensen in de landen waar de pakketten worden uitgedeeld, wordt deze werkwijze zeer gewaardeerd en is er voor gekozen om dit op deze manier voort te zetten.
Ook dit jaar hopen wij als kerk ons steentje bij te kunnen dragen en vragen wij u om donatie te doen voor de Dorcas Voedselactie.

Tijdens de dienst van 13 november wordt er voor de Dorcasvoedselactie gecollecteerd.

Mocht u die dag niet aanwezig zijn en wilt u toch geld doneren, dan kunt u ook een bedrag overmaken naar het bankrekeningnummer van de Diaconie : NL63RABO0377102814  onder vermelding van Dorcas voedselactie .
Ook kunt u naar de website van Dorcas gaan, www.dorcasvoedselactie.nl , waar u via een link geld kunt doneren voor een voedselpakket. Op deze website kunt u ook meer lezen over de Dorcas Voedselactie van dit jaar.

Mocht u nog vragen hebben over de actie van dit jaar dan kunt u ons bereiken via onderstaande telefoonnummers.

Met vriendelijke groet,

Anja Feunekes, tel: 371939  – Mini van der Kooi , tel: 372136 -   Henriëtte Bos, tel: 371663
 
terug