Dorcas voedselactie

Graag vragen wij ook dit jaar de aandacht voor de Dorcas Voedselactie.  Sinds de Coronacrisis zijn de gebruikelijke inzamelingsacties van voedsel verleden tijd en volgen wij het advies op van Dorcas om geld te doneren voor voedselpakketten die in het land zelf samengesteld kunnen worden. Door de mensen in de landen waar de pakketten worden uitgedeeld, wordt deze werkwijze zeer gewaardeerd en heeft Dorcas besloten deze werkwijze aan te houden.

Ook dit jaar hopen wij als kerk ons steentje bij te dragen en vragen wij u, indien  mogelijk, een donatie te doen voor de Dorcas Voedselactie. Verderop in de brief leest u op welke manier dat kan.
Hartelijk dank daarvoor.
                                                Diaconie PKN Aalden

Dorcas Voedselactie: Broodnodig!
Het zijn schokkende cijfers. Wereldwijd heeft 1 op de 10 chronisch honger. De gevolgen van verschillende crisis stapelen zich op. Mensen worden ziek en raken uitgeput. En de toekomst? Die is vaak heel ver weg. In Jemen bijvoorbeeld is het voor 17 miljoen mensen – dat is de helft van de bevolking – onzeker of er vanavond te eten is. Dit vanwege de verschrikkelijke oorlog, onveiligheid en droogte. In Ethiopië zien boeren oogst na oogst mislukken omdat er al tijden geen regen valt. En in Moldavië zijn veel ouders werkloos waardoor er simpelweg geen geld is om eten te kopen voor hun gezin.

Wat doet Dorcas?
Dorcas kent de mensen die het ’t allermeest nodig hebben. De organisatie helpt op alle mogelijke manieren en passen onze hulp aan op de situatie en het land. Bijvoorbeeld in Jemen brengen medewerkers noodvoedselpakketten. Of in Ethiopië worden boeren getraind een nieuw beroep te leren. Hierdoor zijn ze minder afhankelijk van weersomstandigheden. En in Moldavië helpt Dorcas mensen om een eigen kas te plaatsen om groente in te verbouwen en dit te verkopen. Zo staat er nu en later brood op de plank.

Meedoen?
Dorcas roept heel Nederland op om mee te doen met de Dorcas Voedselactie. Ook uw hulp is nodig voor voedsel voor nu en voor een gezonde toekomst.

In Aalden hebben we gekozen voor de volgende opties:
Doe mee door:
  • te geven met de collecte van 12 november die we voor de Dorcas Voedselactie bestemmen.
  • Een donatie te doen via de bankrekening van onze eigen diaconie:
NL63RABO0377102814 o.v.v. Dorcas Voedselactie
Ga voor meer informatie naar www.dorcas.nl/voedsel.

 
terug